Jacobs Eco Care is een zusterbedrijf van Jacobs Dakbedekkingen

NATUURLIJK BESCHERMD

Besparen

Energiebesparen met verf, hoe werkt dat?

Doordat we beduidend meer licht weerkaatsen via wanden en plafonds is dankzij onze verf minder licht nodig. De energierekening en de CO2-uitstoot daalt. Zo dragen we bij aan een duurzame wereld.  Onze verf zorgt voor gelijkmatigheid van de verlichting en voorkomt hinderlijke contrastverschillen.

Duurzaam

Dankzij onze verf vergroten we de duurzaamheid van de ondergrond. Er ontstaan geen haarscheurtjes, zo kan er geen nieuw vocht of vuil in het materiaal dringen: schimmels worden op natuurlijke wijze geweerd. Gebruik van chemicaliën is niet nodig.

Maar hoe zit het nu echt?

Extern en onafhankelijk licht-onderzoek volgens NEN 1891 door Meutzner Light Vision toont in het brede kleurengamma van onze producten aan dat deze geavanceerde verf “best in class” waarden behaalt, die veel hoger zijn dan van de reguliere professionele bouwverven. De minimale verbetering (bij wit, RAL 9010) geeft al een verbetering te zien van maar liefst 12%! Andere, donkere kleuren geven nog grotere verbeteringen te zien.

* De resultaten zijn afhankelijk van de grootte van de ruimte, de hoogte van het plafond, de inrichting van de ruimte, de gekozen kleur van meubilair, vloerbedekking en wanddecoratie, de hoeveelheid licht van buitenaf en de algemene aard van de omgeving.

Besparen

Besparen

Binnenverf

Onze binnenverf verlaagt de energiekosten met gemiddeld 10% en verbetert het binnenklimaat. Nadat we onze verf op de binnenwand aanbrengen gebeurt het volgende:

  • In de zomer neemt het membraan vocht op uit de lucht die vervolgens verdampt. Zo ontstaat er verdampingskoelte die de ruimte behoorlijk afkoelt.
  • In de winter zorgt het membraan voor een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte en daardoor voor minder werveling van de interieurlucht, zo ontstaat er een aangenaam binnenklimaat, extra fijn voor mensen met allergieën en astma. Tegelijkertijd wordt overtollig vocht uit de wand gezogen waardoor er een beter isolerend effect van de wand ontstaat. Zo heb je lagere stookkosten (gemiddeld 10%) om dezelfde kamertemperatuur te bereiken en te handhaven.
  • Doordat de relatieve luchtvochtigheid rond de 55% wordt gehouden, ontstaat er geen schimmelvorming.

Deze eigenschappen zijn blijvend, zolang de verf aan de oppervlakte aanwezig is.

Binnenverf

Binnenverf

Buitenverf

Bij projecten waar onze verf als buitencoating is toegepast blijkt uit metingen een energiebesparing van gemiddeld 20%. Dit effect danken we aan de vochtregulerende werking van onze verf.

Materialen met een hoge vochtigheid geleiden warmte beter dan die met een laag vochtgehalte. De energiebesparing komt door de vochtregulerende eigenschappen van de verf. Als het regent vormt onze verf een dicht scherm, het vocht kan het materiaal niet binnendringen doordat keramische bolletjes een filmlaag vormen. Als het niet regent is er sprake van een damp-open laag. Een groot verschil met traditionele verven waarbij de coating constante dampeigenschappen heeft.

Uit onderzoek blijkt dat toepassing van de buiten muurverf voor energiebesparing zorgt, zeker bij constructies met een lage warmteweerstand.

Buitenverf

Buitenverf

Dakverf

Besparen via je dak. De zonlichtreflectie op je dak reikt tot 86% bij de kleur wit en zelfs de lichtgrijze kleuren reflecteren meer dan 80%!

Je kent het wel, de zon schijnt en jij werkt zwetend onder een plat dak. Met onze dakverf behoort dit gevoel tot het verleden. Naast dat de verf milieuvriendelijk is dankzij haar samenstelling zorgt ze er ook voor dat de airco niet zo intensief hoeft te werken. Daarbij wordt de levensduur van de ondergrond verlengd, je hoeft je dakbedekking dus minder vaak te vervangen. Onze verf is geschikt voor daken van bitumen, beton, keramisch, kunststof en metaal.

Dakverf

Dakverf