Jacobs Eco Care is een zusterbedrijf van Jacobs Dakbedekkingen

NATUURLIJK BESCHERMD

Bacteriën in de horeca

Bacteriën zo blijf je ze de baas

Bacteriën is een lastig onderwerp. Niemand zit op ze te wachten, zeker niet als je in de horeca, wellness of zorg werkt. Ook al volg je je hygiëneplan tot in detail dan kan het nog zo zijn dat je regelmatig te hoge microbiologische waarden meet. 

Biofilm

Bacteriën zitten niet stil, ze kruipen bij elkaar en vormen samen een dikke plakkerige laag op oppervlaktes. Daar hechten ze zich aan vast. Hun samenleving noemen we een biofilm en als je niet oppast wordt het een horrorverhaal want de bacteriën die in een biofilm leven zijn beter bestand tegen traditionele reinigings- en ontsmettingsmiddelen. Zolang ze onder hun plakkerige filmlaag blijven zitten is de ellende nog te overzien, maar zodra de laag openbreekt verspreiden de bacteriën zich snel. Dit leidt tot veiligheidsrisico’s, ziekten en vroegtijdig bederf van producten.

Schoonmaken: biofilm verwijderen

Om de bacteriën in een biofilm te verwijderen moet je eerst de organische bovenlaag aanpakken. Jacobs Ecocare werkt met biotechnologische reinigingsmiddelen op basis van enzymen. Deze enzymen (ook wel eiwitten genoemd) zorgen ervoor dat de biofilm afbreekt en dat de bacteriën gedood worden. Extra mooi is dat enzymen zonder problemen gebruikt kunnen worden op voedselcontactplaatsen.

Biotechnologische reinigingsmiddelen verwijderen de biofilm.

Beschermen: oppervlak onaantrekkelijk maken

Als je eenmaal alles gereinigd hebt is het slim om de oppervlaktes of producten te beschermen. Dit doen we met antimicrobiële coatings. Deze coatings zorgen ervoor dat de aangroei van bacteriën aanzienlijk minder is, waardoor de kans op besmetting ook veel minder groot is. Jacobs Ecocare heeft hiervoor effectieve producten waarbij het succes met concrete cijfers wordt aangetoond.

De antimicrobiële coating zorgt voor bescherming.

Bacteriën meten

Met onze meetapparatuur kunnen we binnen enkele minuten laten zien waar de bacteriën zich bevinden; en na behandeling… waar ze zich niet meer bevinden.

Ben je toe aan een omgeving met een acceptabel niveau van micro-organismen, neem dan contact met ons op.

Bacteriën in de horeca

Bel mij terug

Onderzoek

We inventariseren de aard van je natuurstenen vloer. Vervolgens ontvang je een voorstel op maat voor de behandeling.

Behandeling

We behandelen je vloer. Daarna bespaar je aanzienlijk op onderhoud; zelfs de levensduur van je vloer neemt toe.

Garantie & Onderhoud

We geven tot 10 jaar garantie op onze behandeling. De effectieve werkingsduur van onze duurzame producten kant tot 20 jaar oplopen.
Niet tevreden? Neem contact met ons op.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

* velden zijn verplicht